Nyt fra Hørve i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hørve er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Nykøbing Sj. (forsøg)
Dragsmøllevej, Hørve
Unionsvej, Køge
Møllehaven, Jyllinge

 

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Østre Sandmarksvej, Køge
Gammel Hastrupvej, Køge

 

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Fuglsangsstien, Køge

 

Tyveri fra køretøjer:

Lindegården, Holbæk

 

Tyveri af gasflasker – Vemmetoftevej, Rødvig – Stevns

Kl. 08.54 modtog politiet en anmeldelse fra et supermarked, der natten til mandag havde fået stjålet 19 gasflasker fra et aflåst bur.

Tyveriet var ifølge overvågningsmateriale sket fra kl. 03.46 og nogle minutter frem, efter buret var blevet opbrudt. To maskerede personer havde herefter stjålet gasflaskerne, der blev transporteret væk i en lys stationcar ad Vemmetoftevej i vestlig retning.

Politiet har optaget rapport om tyveriet og vil gerne i kontakt med personer, der måtte have bemærket usædvanlig aktivitet ved supermarkedet på gerningstidspunktet, eller som måtte have set flugtbilen med de mange gasflasker. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

Røg fra halmballe – Roskildevej, Tølløse - Holbæk

Kl. 11.22 var brandvæsnet rykket ud til røg fra en halmballe på en mark på Roskildevej i Tølløse.

Både mark og halmballen var våd efter den seneste tids regn, men trods dette kom der en anelse røg fra nogle gløder i en bigballe på marken. Gløderne blev slukket med lidt vand, men hverken brandvæsnet eller politiet havde nogen forklaring på årsagen til røgudviklingen. Da der ikke havde været risiko for en større brand på grund af de våde omgivelser, foretog ingen af myndighederne yderligere i sagen.

 

Bortvisning fra borgerservice – Klosterparkvej, Kalundborg

Kl. 12.10 måtte personalet i kommunens borgerservice bede om hjælp fra politiet, fordi en kvinde, som personalet havde betjent og ydet den fornødne hjælp, ikke ville forlade borgerserviceområdet.

Politiet fik kontakt til en 48-årig kvinde fra København, som blev bortvist uden problemer og uden nogen sigtelse, selv om hun havde en forventning om yderligere betjening fra kommunens side.

 

Færdselsuheld – Klosterparkvej / J. Hagemann-Petersens Alle, Kalundborg

Kl. 13.49 var en bilist og en cyklist stødt sammen i krydset Klosterparkvej – J. Hagemann-Petersens Alle i Kalundborg.

Det viste sig, at en 44-årig kvinde fra Græsted i en personbil og en 22-årig mand fra Svebølle på cykel ad cykelstien begge var kørt ad Klosterparkvej i sydlig retning. I krydset ved J. Hagemann-Petersens Alle svingede bilisten til højre og stødte herunder sammen med cyklisten, der ville fortsætte ligeud.

Cyklisten pådrog sig overfladiske skrammer ved sammenstødet, som politiet har optaget rapport om ud fra en mistanke om, at færdselsloven kan være blevet overtrådt.

 

Mistænkt for salg af puffbars – Skoleager, Greve

Kl. 15.05 rykkede politiet ud til en parkeringsplads ved nogle boldbaner ved Skoleager, Greve med baggrund i en anmeldelse om muligt salg af puffbars fra en bil.

Politiet fandt den anmeldte bil, hvorved en 25-årig mand fra Valby opholdt sig. I bilen kunne politiet se adskillige tomme puffbar-kasser, hvilket gav anledning til en ransagning. Herved fandt politiet ud over 31 tomme puffbarkasser mere end 200 puffbars, som blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for videresalg af puffbars, uagtet af den 25-årige oplyste, at de fundne puffbars var til eget forbrug.

Endvidere beslaglagde politiet også et firecifret kontantbeløb, som den sigtede var i besiddelse af, fordi politiet mistænkte pengene at stamme fra salg af puffbars.

Den 25-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen strafferetligt skal afgøres.

 

Færdselsuheld – Gunderupvej, Køge

Kl. 15.24 var en bilist forulykket på Gunderupvej, hvor en bilist havde påkørt et vejtræ. Ingen var kommet til skade.

Det viste sig, at en 20-årig kvindelig bilist fra Herfølge som fører af en personbil havde undveget en kat, der løb på tværs af vejen. Hun havde herved mistet kontrollen over bilen, der ramte et træ i højre side af vejen i kørselsretningen.

Den 20-årige slap uskadt fra uheldet, som politiet blot registrerede.

 

Kørsel uden førerret – kørekort inddraget – Algade, Roskilde

Kl. 16.00 bemærkede en patrulje en mandlig fører af en personbil, der kørte ad Algade, bruge håndholdt mobiltelefon under kørslen. Føreren forsøgte at gemme telefonen, da han opdagede politiet.

Personbilen blev standset, og føreren var en 26-årig mand fra København, der fremviste et kørekort. Ved en nærmere kontrol viste det sig, at han faktisk ikke havde nogen førerret, fordi han ikke havde fået aflagt en kontrollerede køreprøve efter en tidligere hastighedssag.

Den 26-åriges førerret var derfor primo juli måned i år blevet inddraget, men han havde ikke afleveret sit kørekort til politiet som en konsekvens heraf. Patruljen inddrog derfor hans kørekort i forbindelse med sigtelsen for både brug af håndholdt mobiltelefon og kørslen uden førerret.

Den 26-årige oplyste at have forvekslet nogle datoer i forbindelse med den kontrollerede køreprøve som årsag til, at han fortsat var i besiddelse af kørekortet.

 

Eftersøgning efter bortgået patient – Roskilde

Kl. 16.50 fik politiet en anmodning fra personalet på en ungdomspsykiatrisk afdeling i Roskilde om hjælp til at lede efter en 16-årig pige, som var forsvundet, og som kunne mistænkes for at ville gøre skade på sig selv.

Politiet iværksætte med flere patruljer en intensiv eftersøgning efter pigen flere steder i Roskilde by, bl.a. havneområdet og ved togstationen, hvor politiet fik togene til at køre lav hastighed.

Den intensive eftersøgning havde ikke givet noget resultat, indtil politiet kl. ca. 18.10 blev kontaktet af en borger, der havde fundet en pige på Lindenborgvej på motorvejsbroen.

Det lykkedes politiet at få kontakt til pigen, som kom i sikkerhed, så hun kunne køres retur til hospitalsafdelingen til fornøden omsorg og behandling.

 

Kørsel uden førerret mv. – bil beslaglagt – Strandgade, Roskilde

Kl. 17.10 standsede politiet en personbil i Strandgade med henblik på rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Bag rattet sad en 55-årig mand fra Roskilde, der ikke havde noget kørekort, fordi politiet tidligere havde inddraget hans førerret i forbindelse med en verserende sag om vanvidskørsel i april måned efter en biljagt fra Roskilde til Borup-området, hvor han blev standset. I den sag blev en personbil, der ikke var ejet af den 55-årige, beslaglagt, og retten har efterfølgende bestemt, at den 55-åriges personbil, som han netop kørte i ad Strandgade, skulle beslaglægges.

Politiet gjorde derfor den 55-årige bekendt med, at hans personbil ville blive beslaglagt, hvilket fik ham til i det offentlige rum midt på Strandgade højlydt at råbe trusler om at ødelægge politistationen i Roskilde.

Disse trusler vurderede politiet til at være en overtrædelse af straffeloven, som han også blev sigtet for overtrædelse af.

Et bugseringskøretøj transporterede den 55-åriges bil væk fra Strandgade, og den 55-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet, når denne sag med sandsynlighed skal afgøres sammen med sagen om vanvidskørslen.

 

Bilbrand i el-bil – Ølbycenter, Køge

Kl. 22.10 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand i en el-bil på en parkeringsplads i Ølbycenter i Køge.

Brandvæsnet fik slukket branden, der havde ødelagt især den bageste del af køretøjet, ligesom bilens bagrude var knust.

Politiet fandt i området et låg til en ukendt beholder, ligesom vidner havde set nogen køre væk på knallert fra området. Derfor vil politiet undersøge bilen nærmere for at få afklaret, hvorvidt der kan være mistanke om en strafbar handling, eller om der måtte være en naturlig forklaring på brandens opståen. Bilejeren er underrettet om branden.

 

Narkokørsel uden førerret i stjålet bil – Nykøbingvej, Holbæk

Kl. 22.28 standsede politiet en 65-årig mand fra Ringsted som fører af en personbil, som han førte ad Nykøbingvej i sydlig retning.

Den 65-årige havde ikke noget kørekort, idet politiet havde inddraget hans førerret i forbindelse med en ikke afgjort sag om narkokørsel i 2022. Desuden kunne han mistænkes for at være påvirket af narkotika under kørslen, så han blev sigtet for disse to overtrædelser af færdselsloven.

Ved en nærmere undersøgelse af bilen viste det sig, at den 65-årige havde taget bilnøglerne til bilen uden samtykke fra bilejeren. Han blev derfor også formelt sigtet for at have stjålet bilen og brugt den til den aktuelle kørsel.

Den 65-årige fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger.

 

Telefonbedrageri – Rødvig – Stevns

Kl. 23.13 anmeldte et familiemedlem på vegne af en 81-årig kvinde fra Rødvig, at hun tidligere på dagen var blevet fuppet til at lave en straksoverførsel til et pengeinstitut, så hun havde mistet ca. 89.000 kr.

Den 81-årige var blevet ringet op af en person, der havde udgivet sig for at være ansat i pengeinstituttet Nordea, og i samme telefonsamtale havde hun også talt med en person, der angav at være ansat i Rigspolitiet.

Hun var i forbindelse med de to samtaler blevet fuppet til straks at overføre penge til en anvist bankkonto, hvilket ifølge familiemedlemmer med stor sandsynlighed var et fupnummer.

Den 81-årige vil i løbet af tirsdagen blive afhørt nærmere om hændelsesforløbet mv., når hun har talt med sin bank. Politiet vil i den forbindelse forsøge at få klarlagt, hvor de mange penge er forsvundet hen.

Politiet vil generelt advare mod disse svindelopkald, hvor nogen udgiver sig for at være ansat i f.eks. en bank eller en offentlig myndighed. Vær meget skeptisk ved disse uventede opkald og bed om navn på medarbejderen, så der efterfølgende kan foretages et kontrolopkald i telefonen, så fupnummeret vil blive afsløret.

 

Anholdelse – Forsøg på indbrud i virksomhed – bil beslaglagt – Møllehaven, Jyllinge – Roskilde

Kl. 01.55 var indehaveren af en virksomhed på Møllehaven, Jyllinge, blevet vækket, da overvågningskameraer på stedet havde registreret uvedkommende færden.

Via overvågningen kunne ses tre personer og et køretøj, som ifølge anmelderen ikke havde noget at gøre på stedet, så de tre kunne måske mistænkes for at ville begå indbrud.

Flere patruljer, herunder hundepatruljer, blev sendt til området, hvor politiet fik kontakt til en større personbil, hvis fører var ved at køre fra stedet.

I bilen befandt sig en 21-årig mand på førersædet og en 22-årig mandlig passager begge fra Nordsjælland, mens en tredje person ikke umiddelbart blev truffet. De to mænd blev anholdt som mistænkte for indbrud.

Mens hundepatruljer ledte efter den tredje person, blev den standsede personbil undersøgt nærmere. Bilen var forsynet med nummerplader, der burde sidde på en mindre personbil, men af samme mærke som den standsede bil. I bilen fandt politiet diverse indbrudsværktøj og lommelygte mv.

Eftersøgningen efter den tredje person gav umiddelbart ikke noget resultat, men politiet fandt dog en port, som var blevet forsøgt opbrudt, uden at det var lykkedes nogen at komme ind i virksomheden.

Den 21-årige fører af den standsede bil havde ikke noget kørekort, og da han deltog i en narkometertest, gav prøven udslag for påvirkning af kokain, amfetamin og methamfetamin. Han blev derfor tillige sigtet for både kørsel uden førerret og for narkokørsel.

Politiet undersøgte førerens personlige forhold nærmere og kunne konstatere, at han flere gange tidligere var blevet afsløret i at køre bil trods den manglende førerret, så politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation på grund af de gentagne kørsler uden førerret.

Føreren protesterede over beslaglæggelsen af bilen, så en dommer skal nu kigge nærmere på grundlaget herfor for at træffe en afgørelse om, hvorvidt politiets beslaglæggelse af bilen skal opretholdes.

Føreren fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, og de to anholdte skal i løbet af formiddagen afhøres til sagen, herunder hvorvidt de kan have en rolle i forbindelse med et indbrud på samme adresse i løbet af den forgangne weekend.

Politiet og anklagemyndigheden vil herefter tage stilling til, hvorvidt de anholdte skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades, så de i givet fald senere vil blive stillet til regnskab for deres kriminelle handlinger.
Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi