Nyt fra Hørve i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hørve er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Fagerholtvej, Biltris, Kirke-Hyllinge

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Bülowsvej, Yderby Lyng, Sjællands Odde (2 anmeldelser)

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Hyrdehøj, Roskilde

Tyveri fra køretøjer:

Østergade, Tølløse
Bellisvej, Holbæk (forsøg)
Regstrupparken, Regstrup (forsøg)
Tejstgården, Greve


Færdselsuheld – Kildebrøndevej / Lillevangsvej, Greve

Kl. 08.25 var to mandlige bilister blevet parter i et sammenstød i det lysregulerede vejkryds Hundige Centervej – Lillevangsvej - Kildebrøndevej, men ingen af dem var kommet til skade.

Det viste sig, at en 40-årig mand fra Greve var kørt i en personbil ad Lillevangsvej mod nord og ind i lyskrydset ved Kildebrøndevej – Hundige Centervej, hvor han påkørte højre side af en varebil, som en 58-årig mand fra Rødovre førte i østlig retning fra Kildebrøndevej og ind i krydset.

Varebilen rullede rundt ved påkørslen, da den havde skader både på taget og begge sider af køretøjet.

Politiet har nu optaget rapport om sammenstødet for at undersøge omstændighederne nærmere, herunder lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger på uheldstidspunktet.

Færdselsuheld – Køgevej, Gadstrup – Roskilde

Kl. 12.43 fik politiet via alarm 112 melding om, at en cyklist og en lastbil var impliceret i et sammenstød på Køgevej omtrent ud for Finervej, så ambulancepersonale var sendt til stedet.

Redningsarbejdet medførte indledningsvist afspærring af det nordgående spor, men kort efter blev hele Køgevej afspærret med skiltevogne på strækningen mellem lyskrydset ved Snoldelev Bygade i den sydlige ende og ved Lufthavnsvej i den nordlige ende. Trafikken blev således ledt øst om Roskilde Lufthavn via Tune.

Cyklisten blev identificeret som en 66-årig kvinde fra Gadstrup, der blev bragt til skadestuen til undersøgelse. Lastbilchaufføren var en 60-årig mand fra Nykøbing Sj. og uden fysiske skader som følge af uheldet.

En bilinspektør blev tilkaldt til uheldsstedet for at undersøge både uheldsstedet og de to parters køretøjer, da tilstanden på cyklisten indledningsvist var uafklaret.

Det viste sig, at cyklisten kun var kommet lettere til skade ved uheldet, der efter bilinspektørens undersøgelser og ud fra diverse forklaringer formentlig var sket, da kvinden på en elcykel kørte på cykelstien i nordlig retning. Af ukendt årsag foretog hun et styreudslag mod venstre ud mod kørebanen, hvor lastbilen kom kørende i samme retning længst til højre på vejen.

Lastbilen ramte cyklisten, der væltede som følge heraf, mens lastbilen først kunne standse lidt længere fremme på vejen.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet og afventer nu bilinspektørens erklæring om sine undersøgelser samt muligheden for afhøring af cyklisten. Afspærringen omkring uheldsstedet blev ophævet kl. ca. 14.30.

Færdselsuheld – Holbækvej, Roskilde

Kl. 14.56 var en 51-årig mand fra Roskilde i en personbil kørt ud fra en forretnings parkeringsplads på den sydlige side af Holbækvej over for Møllehusvejs udmunding. Han svingede til venstre for at køre ad Holbækvej mod vest, men stødte sammen med en anden personbil, som en 50-årig kvinde fra Taastrup førte ad Holbækvej mod øst.

Airbaggen blev udløst i kvindens bil, og hun blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Den mandlige bilist slag også uskadt fra sammenstødet, der dog medførte skader på de implicerede biler.

Politiet har optaget rapport om uheldet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsregler kan være blevet overtrådt.

Spirituskørsel uden førerret – Hovedgaden, Høng – Kalundborg

Kl. 15.02 stoppede politiet en personbil med en 69-årig mand fra bag rattet til en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet.

Den 69-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han ikke havde generhvervet et kørekort efter udløbet af en tidligere frakendelse af førerretten.

Dernæst deltog han i en alkometertest, der gav udslag over den tilladte påvirkning af alkohol, så han blev kortvarigt anholdt i forbindelse med en sigtelse for spirituskørsel og udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol i den anledning.

Den 69-årige kan således forvente at høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen fra blodprøven foreligger.

Brand i naturen – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk

Kl. 15.54 fik politiet via alarm 112 melding om, at brandvæsnet var rykket ud til en mindre naturbrand, hvorfor politiet også rykkede ud for at sikre sig, at ingen ville være i fare som følge af branden.

Politiet kunne sammen med brandvæsnet konstatere, at der absolut var tale om en mindre brand, idet politiet kun fandt gløder på et mindre bålsted ved siden af en hule, som børn benytter sig af.

Da der absolut ikke var risiko for hverken genopblussen af bålet eller spredning i naturområdet ved skolen og hallen, foretog politiet sig ikke yderligere i anledning af meldingen.

Ulovlig afbrænding – Høve, Asnæs – Odsherred

Kl. 18.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud til et større bål på en privat adresse i Høve, hvor der tilsyneladende ikke var nogen, der holdt øje med bålet.

Det viste sig, at en 55-årig mand på sin adresse var i færd med at brænde haveaffald, men havde opholdt sig indendørs og dermed ikke holdt øje med afbrændingen.

Da der var tale om ulovlig afbrænding og uden det fornødne opsyn, slap den 55-årige ikke for en sigtelse for ulovlig afbrænding. Han gik straks i gang med at slukke bålet, men kan forvente at få en bøde for overtrædelse af reglerne om afbrænding. Der var ikke sket nogen utilsigtet skade på hverken bygninger eller personer som følge af den ulovlige afbrænding.

Spirituskørsel – Klosterparks Alle, Ringsted

Kl. 18.17 foretog politiet en kontrol af en personbil, hvis fører var standset var standset ved en fastfoodrestaurant. Der var tale om en 58-årig mand fra Ringsted, der skønnedes påvirket af alkohol og derfor blev bedt om at deltage i en alkometertest.

Da testen gav udslag over det tilladte, blev den 58-årige sigtet for spirituskørsel og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Brand i knallert – Svanestræde, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 22.16 opdagede en opmærksom mand, at noget lyste op uden for hans vinduer. Det viste sig, at noget brændte på parkeringspladsen i Svanestræde bag en bagerbutik. En mand havde opholdt sig et stykke derfra, men gik efterfølgende fra stedet i retning mod Svanestræde.

Brandvæsnet og politiet kunne efterfølgende konstatere, at der var ildebrand i en knallert, som trods brandvæsnets indsats udbrændte. Der skete også mindre skader på asfalten, hvor den brændende knallert havde ligget.

Årsagen til branden i knallerten undersøges nu nærmere ud fra en tese om, at branden kan være påsat. Politiet fandt trods eftersøgning i lokalområdet ikke den mand, som havde opholdt sig på parkeringspladsen, mens knallerten brændte.

Politiet efterforsker nu sagen nærmere og vil i den forbindelse gerne i kontakt med den observerede mand, der beskrives som almindelig af bygning, lys i huden, sort skæg, iført sort kasket, sort tøj og hvide sko, så manden kan afhøres om sin tilstedeværelse på parkeringspladsen under branden. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger om enten mandens identitet eller til sagen i øvrigt.

Færdselsuheld – Strandlunden / Nekseløvej, Starreklinte, Hørve - Odsherred

Kl. 06.15 torsdag morgen rykkede politiet ud til et sammenstød mellem to bilister i krydset Strandlunden – Nekseløvej i Hørve. En ambulance var sendt til uheldsstedet.

Sammenstødet var sket, efter at en 29-årig mand fra Aarhus i en personbil var kørt ad Strandlunden mod nord frem til krydset ved Nekseløvej. Her kørte han frem over vigelinjen og foretog svingning til højre ad Nekseløvej mod øst, men påkørte herunder siden på en varebil, som en 43-årig mand fra Dragør førte ad Nekseløvej mod vest.

En 34-årig, mandlig passager i den 29-åriges bil blev indbragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader. Begge førere var også sluppet uskadte fra sammenstødet, der dog medførte skader på de implicerede køretøjer.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi