Nyt fra Hørve i politiets døgnrapport

Profilbillede
dato

Hørve er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Algade, Roskilde (forsøg)
Rugvænget, Ringsted
Industrivænget, Havdrup

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Ranunkelvangen, Solrød Strand
Møllevej, Borup
Mågevej, Viby Sj.
Duehusvej, Bjæverskov
Vølunden, Holbæk

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Ingen


Demonstration – Bragesvej, Ringsted

Kl. 08.30 havde seks personer samlet sig på Bragesvej ved slagteriet i en form for demonstration, hvor de forsøgte at standse grisetransporter til slagteriet.

Politiet anviste demonstranterne en plads og vejledte dem om ikke at færdes på offentlig vej, så trafikken ad Bragesvej ikke blev forstyrret.

Demonstrationen forløb uden yderligere problemer for trafikken frem til kl. ca. 10.00, hvor demonstranterne forlod området. Politiet havde ikke foretaget nogen indgreb i anledning af demonstrationen, og ingen var var blevet sigtet for noget ulovligt.

Flere punkteringer hos bilister – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 09.11 fik politiet oplysninger om, at flere bilister var punkteret under kørsel ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning mellem Køge N og Solrød S-afkørslerne.

Politiet fik på strækningen kontakt til fem bilister, der ikke kunne fortsætte deres kørsel efter at have ramt en metalgenstand på kørebanen.

Metalgenstanden blev fjernet kl. ca. 09.45, så trafikken kunne normaliseres på strækningen, og de berørte bilister var alle uskadte, men måtte tilkalde bugseringskøretøjer for at få deres biler væk fra motorvejen.

Brandundersøgelse – Skolegade, Hørve - Odsherred

Kl. 09.28 var brandvæsnet rykket ud til Hørve Skole, efter at en brandalarm var blevet aktiveret.

Det viste sig, at kraftig og hvidlig røg kom ud fra tagkonstruktionen, hvor der var en mindre brand uden risiko for at sprede sig til andre bygninger i området.

Politiet vurderede sammen med brandvæsnet, at røgen ikke umiddelbart var så farlig, at nogen skulle evakueres.

Brandvæsnet fik i forbindelse med slukningsarbejdet begrænset skadernes omfang, og politiet foretog om eftermiddag en undersøgelse af brandstedet.

Konklusionen efter politiets brandtekniske undersøgelser var, at branden som det mest sandsynlige formodes at være opstået efter en fejl i de elektriske installationer monteret på trækonstruktionen i taget. Varmeudviklingen herfra har så antændt en mindre brand i trækonstruktionen med røgudviklingen til følge. Politiet fandt ingen indikationer på, at nogen havde begået noget strafbart, så brandstedet er frigivet.

Ukrudtsbrænder årsag til mindre brand i hæk – Bodilsvej, Køge

Kl. 10.02 havde en 60-årig mand fra Køge for en sikkerheds skyld alarmeret brandvæsnet, efter at der var opstået en mindre brand i en hæk efter hans brug af en ukudtsbrænder.

Brandvæsnet havde foretaget en mindre efterslukning, og politiet fik klarlagt, at den 60-årige havde garderet sig med en vandkande, hvis brugen af en ukrudtsbrænder skulle forårsage en brand.

Da den 60-årige dels havde taget sine forholdsregler, dels havde fået slukket branden i hækken inden brandvæsnets ankomst, vurderede politiet, at der ikke var grundlag for at sigte ham for uforsigtighed ved brugen af ukrudtsbrænderen.

Lov om euforiserende stoffer mv. – Ringsted

Kl. 11.15 henvendte politiet med narkohunde sig på en adresse i den østlige del af Ringsted by på baggrund af en mistanke om, at der fra stedet blev solgt narkotika.

Ved ankomsten til stedet blev mistanken straks bekræftet på grund af lugten af hash gennem en åbenstående dør på grund af sommervarmen.

På stedet traf politiet en 18-årig kvinde og en 20-årig mand begge fra Ringsted, som begge blev anholdt som mistænkte for salg af narkotika.

Politiet fandt ved en ransagning af stedet mere end 500 gram hash og nogle få kontanter, ligesom politiet også fandt en dolk tilhørende den 20-årige.

Begge anholdte blev afhørt til en sag om overtrædelse af lov om euforiserende stoffer ud fra en mistanke om, at de var i besiddelse af hashen med henblik på videresalg til andre. Den 20-årige blev også afhørt til sagen om overtrædelse af våbenlovgivningen.

Begge blev løsladt efter afsluttet efterforskning i sagen, hvor politiet og anklagemyndigheden efter en gennemgang af de fremkomne oplysninger ikke fandt grundlag for at fremstille nogen af de to anholdte i grundlovsforhør med påstand om varetægtsfængsling. De er dog begge fortsat sigtede i sagen, som senere vil medføre et strafferetligt efterspil.

Telefonsvindlere fuppede kvinder til udlevering af dankort – Køge / Roskilde

To kvinder fra hhv. Køge og Roskilde henvendte sig tirsdag eftermiddag til politiet, at de var blevet fuppet til at udlevere deres betalingskort med tilhørende PIN-kode, så betalingskortene i begge tilfælde var blevet misbrugt.

En 92-årig kvinde fra den centrale del af Køge var kl. ca. 14.40 blev opsøgt af en fremmed mand, efter at hun forinden var blevet kontaktet telefonisk af en person, der havde udgivet sig for at være fra hendes bank.

Den 92-årige var blevet overtalt til at udlevere sit dankort med tilhørende PIN-kode, som en mand efterfølgende afhentede i hendes lejlighed. En nabo havde set manden ankomme til stedet og undret sig over denne henvendelse, så naboen henvendte sig selv hos den 92-årige. Her var den fremmede mand på vej ud af døren, men ingen anede på dette tidspunkt uråd.

Først ved den efterfølgende samtale fik den 92-årige mistanke om, at noget var galt, hvilket blev bekræftet af hendes bank, der kunne konstatere, at hendes dankort var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr.

Den fremmede mand blev beskrevet som ca. 30 år, asiatisk af udseende, brunlig hudfarve, ca. 170 cm høj, iført lysegrå skjorte og mørke bukser. Han medbragte en mobiltelefon.

Lidt senere på eftermiddagen fik politiet en anmeldelse fra en også 92-årig kvinde, men fra den centrale del af Roskilde, efter at hun i tidsrummet mellem kl. 14.00 – 15.00 var blevet kontaktet en kvinde, der havde udgivet sig for at være ansat i Nordea.

Den falske bankansatte fik den 92-årige overbevist om, at der var problemer med hendes dankort, som straks skulle udskiftes. Derfor ville en mand ankomme til hendes bopæl for at hente kortet.

Efter ca. 20 minutter, hvor telefonforbindelsen til den falske bankansatte blev opretholdt, dukkede en mand op. Han fik udleveret dankortet med tilhørende pinkode.

Efterfølgende blev den 92-årige skeptisk over denne fremgangsmåde og kunne i sin bank få oplyst, at dankortet allerede var blevet misbrugt til hævning af 15.000 kr.

Den fremmede mand, der hentede kortet, blev beskrevet som nordisk af udseende, dansktalende, kraftig af bygning, iført mundbind og kasket ved henvendelsen.

Begge forurettede har efter deres anmeldelser fået besøg af en patrulje, der har afhørt dem detaljeret om deres oplevelser og foretaget undersøgelser for at få afklaret, hvorvidt tekniske spor kan være med til at identificere de to mænd, der afhentede dankortene.

Politiet vil ved samme lejlighed gentage opfordringen til især de yngre familiemedlemmer om at advare de ældre om denne type svindel, som efterhånden mange og især kvinder er blevet udsat for.

Vær særdeles skeptisk over for uventede opkald fra banken eller myndigheder om problemer af økonomisk karakter. Giv aldrig personlige oplysninger, herunder PIN-koder, videre til personer, der påstår at være ansat i f.eks. et pengeinstitut. Desuden anvender pengeinstitutter aldring denne fremgangsmåde, såfremt et betalingskort skal udskiftes.

Det gode råd er at bede om navn og arbejdsplads, hvorefter en kontrolopringning via hovedtelefonnummeret til den oplyste arbejdsplads ofte vil afsløre, at der er tale om fup og svindel.

”Eksplosion” i kælderskakt – Banegårdspladsen

Kl. 16.19 fik en 24-årig mand sig en forskrækkelse, da han under ophold i et lokale under Kalundborg togstationsbygning hørte et højt brag uden for en dør.

Da han undersøgte årsagen nærmere, så han nogle unge flygte fra stedet, inden politiet blev alarmeret.

Det viste sig, at en kemikalieflaske var eksploderet i en kælderskakt, hvilket havde frembragt det høje brag. Politiet formoder, at der var en slags drengestregs-eksperiment med kemikalieflasken, men ingen kom til skade ved eksplosionen.

En gruppe lokale teenagere kom retur til området ved togstationen, og af disse måtte en 16-årig ung mand fra Kalundborg erkende, at han stod bag eksplosionen. Det medførte en sigtelse for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, så han nu kan forvente at få en bøde som afgørelse på sagen.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Ringsted

Kl. 17.07 var en 65-årig mand fra Græsted kommet for tæt på en forankørende på Vestmotorvejen, hvor de begge kørte i vestlig retning ved Ringsted.

Den 65-årige ville foretage en overhaling af den forankørende, men strejfede en varebil, som en 44-årig mand fra Herlufmagle førte i samme retning.

I en tilkaldt ambulance blev den 65-årige kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uden behandlingskrævende skader ligesom modparten. Politiet registrerede omstændighederne ved uheldet.

Færdselsuheld – Nordre Ringvej, Ringsted

Kl. 17.28 anmeldte en 57-årig mand fra Ringsted, at han ca. 10 minutter tidligere på Nordre Ringvej var blevet påkørt af en anden bilist, der ikke ønskede at deltage i de foranstaltninger, som uheldet gav anledning til.

Ingen var kommet til skade ved sammenstødet, der skete, efter at den 57-årige fra motorvejsafkørslen Ringsted N var kørt ad Nordre Ringvej mod nord i den hensigt at skulle svinge til venstre ad Holbækvej.

Undervejs til krydset blev han via en græsrabat på sin venstre side overhalet af en sort personbil, hvis fører strejfede venstre forskærm på den 57-åriges bil.

Begge parter standsede efterfølgende for at tale om uheldet, men den mandlige modpart ønskede ikke at oplyse noget om sig selv og kørte fra stedet.

Politiet har nu optaget rapport i et forsøg på at få identificeret den sorte personbil og den mandlige fører, der blev beskrevet som en ældre mand, 170-180 cm høj, ubarberet og iført sort arbejdstøj med gul skrift.

Humanitær eftersøgning – Stenhusvej, Holbæk

Kl. 19.30 iværksatte politiet en humanitær eftersøgning efter en 82-årig mand fra Holbæk, som ca. 45 minutter tidligere var forsvundet fra sin bopæl på et plejecenter. Han kan ikke selv finde rundt, og personalet havde forgæves ledt efter ham inden anmodningen til politiet om hjælp.

Den savnede blev fundet kl. ca. 20.20 på en villavej i den østlige del af Holbæk, hvor en lokal beboer havde fundet ham med mindre skrammer og tilkaldt en ambulance, så han kunne komme på skadestuen til et check. Både pårørende og plejecentrets personale blev straks underrettet herom, og politiet indstillede eftersøgningen.

Ulovlige knallerter – Tølløse, Holbæk / Havdrup, Solrød

To knallertkørere i Tølløse og en knallertkører i Havdrup kan forvente at høre at høre nærmere fra politiet, efter at de blev afsløret i at køre på knallerter, som kunne køre hurtigere end tilladt.

I Tølløse på Jernbanevej fik færdselspolitiet kl. 20.40 standset en knallert med en 16-årig ung mand fra Hvalsø som fører. Han kørte på en lille 30-knallert, som hverken var ansvarsforsikret eller indregistreret. Desuden blev knallerten på et rullefelt målt til at kunne køre mindst 64 km/t mod den højst tilladte hastighed på 30 km/t.

Kl. 20.50 blev en 16-årig ung mand fra Kirke-Eskilstrup og hans lille 30-knallert standset på Sønderstrupvej, Tølløse, og kontrollet nærmere også af færdselspolitiet. Da knallerten på et rullefelt blev målt til at kunne køre mindst 69 km/t, kunne den 16-årige ikke undgå en sigtelse for overtrædelse af færdselslovgivningen.

Senere på aftenen var færdselspolitiet rykket til Havdrup, hvor færdselspolitiet forsøgte at standse en knallertkører. Føreren af knallerten ønskede dog ikke at tale med færdselspolitiet og flygtede ind i en baggård på Ulvevej, Havdrup, hvorefter føreren undløb, men efterlod både knallert og sin styrthjelm, som politiet nu har taget sig af, så knallert og styrhjelm kan undersøges nærmere i et forsøg på at identificere føreren.

Kørsel i frakendelsestiden mv. – bil beslaglagt – Engvang, Holbæk

Kl. 21.20 standsede en patrulje fra den forebyggende afdeling på politistationen i Holbæk en personbil, som en 37-årig mand fra København førte ad Engvang.

Den 37-årige kunne ikke fremvise noget kørekort, idet han i forvejen var frakendt førerretten og derfor ikke måtte sidde bag rattet i bilen. Han deltog desuden i en narkometertest, der gav udslag for påvirkning af cannabis under kørslen.

Politiet sigtede indledningsvist den 37-årige for de to overtrædelser af færdselsloven, og efter anholdelsen i forbindelse med narkokørslen fandt politiet ham i besiddelse af knap seks gram hash, så han også blev sigtet for lov om euforiserende stoffer.

Den 37-årige fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, men blev ikke løsladt bagefter, fordi han i forvejen var efterlyst af Københavns Politi som udeblevet fra fogedretten på Frederiksberg.

Politiet gjorde tillige den 37-årige bekendt med, at hans personbil blev beslaglagt på grund af gentagne kørsler uden førerret, så grundlaget for beslaglæggelse med henblik på senere konfiskation vurderes at være til stede.

Den 37-årige blev afleveret til Københavns Politi og kan nu forvente at høre nærmere fra Midt- og Vestsjællands Politi, når analyseerklæringen fra den udtagne blodprøve foreligger.

Spiritus-/narkokørsel – Ringvejen, Køge

Kl. 00.28 standsede politiet en personbil, som en 32-årig mand fra Albertslund førte ad Ringvejen mod nord ved Ølbyvej.

Politiet kunne mistænke føreren for at være påvirket af både alkohol og narkotika under kørslen, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med sigtelser for de to overtrædelser af færdselsloven.

Den 32-årige blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer, så han kan forvente at høre fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 05.50 mistede en 19-årig mand fra Haslev kontrollen over sin personbil, da han kørte ad Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Solrød.

Da han kørte gennem en større mængde regnvand midt på motorvejen, mistede han kontrollen over bilen, der påkørte autoværnet i midterrabatten.

Den 19-årige blev kørt til kontrol på skadestuen, men var sluppet uskadt fra uheldet, hvor ingen andre trafikanter blev involveret. Politiet fik flyttet den forulykkede bil ind i nødsporet og registrerede blot omstændighederne ved ulykken. Alle spor var åbne for trafik igen kl. ca. 06.20.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi