Midt- og Vestsjællands Politi: Seneste nyt fra Hørve - mandag den 11. januar

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Profilbillede
Ninna Jalog

Hørve er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Weekendens anmeldelser vedrørende:


Indbrud i virksomhed/forretninger:

Hundige Strandvej, Greve
Ølbyvej, Køge
Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde
Karinavej, Høng
Hundigevej, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Krotoften, Borup
Maglevænget, Grevinge
Kildehøj, Jyllinge
Lerbjergvej, Svebølle
Enggårdsvej, Ubby, Jerslev Sj.
Stigsager, Rørby, Kalundborg
Søndervang, Holbæk
Regstrupparken, Regstrup
Koblet, Holbæk
Låddenhøj, Roskilde
Hirsevænget, Tuse, Holbæk
Nordmarken, Hårlev

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Birkehækken, Nykøbing Sj.
Rådyrvej, Indelukket, Asnæs
H/F Virkelyst, Crocusvej, Ringsted

 

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen


Fredag – lørdag

 

Hastighedsindsats og narkokørsler – Holbæk

Politiet havde fredag en færdselskontrolkontrol i Holbæk kommune med fokus på ugens hastighedskampagne. På Adelers Allé ud for Thorsvænget i Gislinge blev målt med laser om formiddagen. Tre køretøjer blev målt til at køre for hurtigt i byzonen, hvor den tilladte hastighed er 50 km/t. To bilister blev målt til at køre mere end 30% for hurtigt, og kan forvente en bøde og et klip i sagerne. Den tredje sag var en hastighedsmåling af en lastbil med sættevogn, som blev målt til at køre 72 km/t, hvilket er en overtrædelse på mere end 40%, som udløser en betinget frakendelse af førerretten til føreren, en 39-årig chauffør fra Fakse. Derudover blev en bilist sigtet for at køre for stærkt på Ringstedvej fredag morgen. Otte bilister blev sigtet for at køre mere end de tilladte 110 km/t på motorvejen, hvoraf en også anvendte håndholdt mobiltelefon. En 24-årig mand blev kl. 00.05 anholdt og sigtet for narkokørsel på Skovvejen i Mørkøv, efter en narkometertest viste, at han var påvirket af hash og kokain. Han havde desuden ingen kørekort, og var i besiddelse af en ulovlig foldekniv og en mindre hashklump, som han også blev sigtet for. Han fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Den anholdte var desuden i besiddelse af en firecifret kontantbeløb, og da han skyldte penge til det offentlig inddrog politiet en del af disse penge.

Søndag aften mellem kl. 19.40-20.15 en hastighedskontrol med laser på Skovvejen ved Knabstrup Møllevej i Mørkøv. På godt en halv times kontrol blev syv biler målt til at køre med en hastighed på mere end 30% over den tilladte hastighed på 70 km/t.
Den ene hastighedssag blev foretaget kl. 19.59, hvor politiet målte en varebil til at køre 99 km/t på strækningen. Bilisten blev standset og sigtet for at køre for stærkt. Føreren, en 23-årig mand fra Mørkøv, blev skønnet narkopåvirket og testet med narkometeret, som viste positiv for kokain og hash. Han blev derfor sigtet for narkokørsel, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Han vil senere høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer.

Kørsel uden førerret – Klippingevej, Strøby – Stevns

Kl. 10.28 sigtede politiet en 74-årig mand fra Store-Heddinge for kørsel uden førerret, idet han kørte på Klippingevej i Strøby, selvom hans førerret var blevet inddraget på grund af utilfredsstillende helbred. Den 74-årige erkendte kørslen, og han kan nu forvente et bøde i sagen, da det var første gang han blev sigtet for kørsel uden førerret. Kører man gentagne gange uden førerret, kan sagen lægges op til fængselstraf og beslaglæggelse af køretøjet.

Narkokørsel i frakendelsestiden – Høvevej, Fårevejle St – Odsherred

Kl. 12.37 standsede politiet en 39-årig mand fra Fårevejle St., som kørte ad Høvevej i Fårevejle Kirkeby, selvom han var frakendt førerretten og var påvirket af narko. Han blev sigtet og anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt.

Rislampe blev forvekslet med nødblus – Jyllinge – Roskilde

Kl. 18.53 fik politiet anmeldelse om, at der muligvis var set et nødblus over Roskilde Fjord. Politiet iværksatte en redningsaktion, og en helikopter blev sendt til stedet og afsøgte fjorden med termisk kamera. Brandvæsnet satte en båd i fjorden for at lede efter personer i nød, men fandt ingen. Poltiet fik til sidst kontakt til et par i Jyllinge, som havde tændt en rød rislampe, som var blevet taget af vinden og drev ud over Roskilde Fjord. Redningsaktionen kunne herefter afblæses.

Narkokørsel, hash og knivlov – Tune Landevej, Tune – Greve

Kl. 21.25 standsede politiet en personbil, der kørte mod nord på Tune Landevej mod nord. Bag rattet sad en 21-årig mand og som passager en 20-årig mand –begge lokale. Føreren var påvirket af narko, så han blev sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Politiet ransagede bilen og visiterede de to mænd. Passageren var i besiddelse af en halskniv og 1,30 gram hash, så han blev sigtet for narkobesiddelse og overtrædelse af knivloven. Den 21-årige blev løsladt efter blodprøveudtagelsen og de to sigtede kan begge forvente at høre mere fra politiet i sagerne.

 

 

Lørdag – søndag:


Brandundersøgelse – S. Sivertsensvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 08.13 rykkede brandvæsnet og politiet ud i anledning af en anmeldelse om en ildebrand i et sommerhus, hvor beboeren måske var lykkedes med at få branden slukket. Ved politiets ankomst havde beboeren – en 47-årig mand fra Nykøbing Sj. – selv fået branden i sommerhusets stue slukket. Han var vågnet ved branden, der var opstået tæt ved en kakkelovn i stuen. Ved brug af en spand hentede han vand fra et udendørs bassin og fik branden slukket, inden han kontaktede et familiemedlem, der alarmerede brandvæsnet og politiet. Brandvæsnet blev således ikke i aktion trods udrykning til stedet, og politiet undersøger nu de nærmere omstændigheder ved branden, herunder om f.eks. en gnist fra kakkelovnen kan være årsager til branden i brandbare effekter meget tæt på kakkelovnen. Beboeren selv var bortset fra lidt sodsværtning sluppet uskadt fra branden.

Overtrædelse af corona-restriktioner – Roskilde

Kl. 11.15 undersøgte en af politiets patruljer en firmaadresse i den centrale del af Roskilde by, fordi politiet havde fået oplysninger om, at en skønhedsklinik holdt åbent for kunder. Sådanne forretninger skal ifølge de nu gældende coronarestriktioner holde lukket for at begrænse coronasmitten. På skønhedsklinikkens adresse fik politiet kontakt til den 32-årig indehaver, der havde to kunder i behandling i klinikken. Indehaveren blev derfor både personligt og på forretningens vegne sigtet for overtrædelse af de gældende corona-restriktioner, så både hun og selve forretningen kan se frem til at modtage en bøde som afgørelse på sagen.

Overtrædelse af corona-restriktioner – Roskilde

Kl. 11.37 undersøgte politiet en anden adresse i den centrale del af Roskilde by, fordi politiet havde modtaget oplysninger om, at nogen underviste flere personer i yoga, selv om den slags idrætsundervisning ifølge de nu gældende coronarestriktioner ikke er tilladt. Politiet fik adgang til adressen og kunne konstatere, at to instruktører underviste i alt ni deltagere på holdet, så politiet sigtede alle 11 personer for overtrædelse af coronalovgivningens regler om forsamlingsforbud på max. fem personer i et lokale. De kan nu alle se frem til at modtage en bøde, der størrelsesmæssigt kan være gradueret afhængig af de enkeltes roller. Alle sigtede nægtede sig skyldige og kom i øvrigt fra Roskilde, Køge Bugt-området, Odsherred, Nordsjælland og København.

Spirituskørsel – Egebjergvej, Nykøbing Sj. – Odsherred

Kl. 12.37 anholdt og sigtede færdselspolitiet en 52-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel på en lille knallert. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Færdselsuheld – hest aflivet – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 14.20 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld med flere parter involveret i det vestgående spor på Vestmotorvejen ved Bjæverskov. Der var tre parter, heriblandt en væltet hestetrailer med to heste i, involveret i ulykken, så trafikken på motorvejen i vestgående retning blev afspærret i forbindelse rednings- og oprydningsarbejdet. Den ene af de to heste i den væltede hestetrailer var kommet så slemt til skade, at den blev aflivet på stedet. Den anden hest blev transporteret væk i et andet køretøj med hestetrailer, som blev tilkaldt til uheldsstedet. Føreren af bilen med hestetraileren – en 19-årig kvinde fra Hørsholm – blev bragt til skadestuen, men var sluppet med diverse knubs ligesom de to øvrige førere ved uheldet. Uheldet skete, da en 51-årig mand fra Ringsted kørte i vestlig retning i vognbanen længst til højre. Under en overhaling af den 19-åriges bil med tilkoblet hestetrailer ramte den 51-årige hestetraileren, der kom i slinger og standsede i vognbanen mod midten. En 45-årig kvinde fra Nordhavn, der kørte bag de to parter, nåede ikke at bremse i tide, så hun ramte den 51-åriges bil og blev dermed involveret i uheldet. Kl. ca. 15.40 blev der åbnet for trafik i det ene spor indtil kl. ca. 16.00, hvor oprydningsarbejdet var sluttet, så trafikken kunne normaliseres på stedet.

Færdselsuheld – Amtsvejen / Skovvejen, Stokkebjerg, Jyderup – Holbæk

Kl. 17.57 fik politiet melding om et færdselsuheld, idet to biler var stødt sammen, og en ambulance var sendt til uheldsstedet. Det viste sig, at to personbiler var stødt sammen i det lysregulerede vejkryds mellem Amtsvejen og Skovvejen. En 51-årig mand fra Roskilde var kørt ad Skovvejen i vestlig retning og ind i lyskrydset, hvor han stødte sammen med en 27-årig kvinde fra Roskilde, der kørte ad Amtsvejen i sydlig retning. Begge parter havde til hensigt at fortsætte ligeud i krydset. Den 51-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet med diverse knubs ligesom modparten. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få klarlagt, hvad lyssignalerne viste i parternes færdselsretninger, da de kørte ind i krydset. De forulykkede biler blev skubbet ud til siden til senere borttransport ved parternes egen foranstaltning.

Slingrende spiritusbilist – Køge Bugt Motorvejen, Karlslunde – Greve

Kl. 21.52 fik politiet en anmeldelse om en bilist, der kørte slingrede ad motorvejen i sydlig retning. Der var tale en polsk registreret personbil, som var kørt fra motorvejen og blev truffet og standset på Dønnergårds Alle. Føreren var en 46-årig mand fra Ballerup, som var påvirket af spiritus i et sådant omfang, at han blev sigtet for spirituskørsel og kortvarigt anholdt i forbindelse med udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Narkokørsel uden førerret mv. – Skovkildevej, Skrosbjerg, Tureby – Stevns

Kl. 23.50 anholdt og sigtede politiet en 32-årig mand fra Karise for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil, som han i øvrigt ikke måtte være fører af, fordi han ikke havde generhvervet sin førerret efter udløbet af en tidligere frakendelse af kørekortet. Da der i bilens kabine var en lugt af hash, ransagede politiet bilen og fandt en mindre mængde hasholie, så ud over de to overtrædelser af færdselsloven blev den 32-årige også sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Politiet løslod den 32-årige efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer, så han vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.

Spirituskørsel – Tune Landevej, Tune – Greve

Kl. 01.38 anholdt og sigtede politiet en 23-årig kvinde fra Hedehusene for spirituskørsel i en personbil. Hun blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Mand overfaldet – Skibbrogade, Kalundborg

Kl. 04.15 anmeldte en 22-årig mand fra Kalundborg, at han for 10-15 minutter siden var blevet overfaldet i Skibbrogade, efter at han var kommet ud fra en opgang og havde gået et kort stykke på gaden. Politiet fik hurtigt kontakt til den 22-årige, der havde flere, men mindre blødende sår i ansigtet efter overfaldet. Han oplyste, at to mænd pludselig kom ud fra en personbil og overfaldt ham uden nogen forudgående kontroverser. Han blev først sparket på, så han faldt omkuld, hvorefter han blev holdt fast, medens han efterfølgende blev slået flere gange i ansigtet flere gange og muligvis med en genstand i hånden. Herefter flygtede de to mænd i en sort personbil af stationcar-typen med LED-forlygter.

De to mænd blev af offeret beskrevet som:
A: mand, ca. 165 cm høj, Hudfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: en sort jakke med pelskrave, halsedisse, sorte cowboybukser og et par hvide Nike sko;
B: mand, ca. 180 cm, Hudfarve: Sort, Talte: Dansk, Iført: en kasket, halsedisse, en rød jakke og et par grå bukser.

Politiet ledte efterfølgende efter de to mænd og deres bil i Kalundborg efterfølgende, men fandt dem ikke. Den 22-årige ville efterfølgende tage på skadestuen for at blive tilset af en læge og få registreret sine skader til sagen om et voldeligt overfaldt. Politiet i Kalundborg hører gerne fra personer, der bar bemærket overfaldet i Skibbrogade, eller som kan give oplysninger om identiteten på de to mænd. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

 

 

Søndag – mandag

 

Tyveri fra genbrugsplads – Vestre Hedevej, Roskilde

kl. 20.17 fik politiet anmeldelse om tyveri fra en genbrugsplads. En varebil var set på genbrugspladsen, hvor en mand havde læsset kasserede hårde hvidevarer, tv og computere ind i varebilen. En snarrådig borger undrede sig over at affaldssorteringen foregik omvendt og kontaktede politiet. Flere patruljer blev sendt til stedet, da varebilen nu havde forladt genbrugspladsen. En patrulje fik kontakt til den mistænkte varebil på Hedelandsvej i Hedehusene, hvor bilen blev standset. I bilen fandt politiet 1 ovn, 1 fryser, 3 køleskabe, 12 bærbare computere og 12 tv skærme. Føreren af bilen, en 26-årig mand fra Helsingør, blev sigtet for tyveri og kortvvarigt anholdt. Han erkendte tyveriet. Politiet fulgte herefter den 26-årige tilbage til genbrugspladsen, hvor de stjålne genstande blev stillet tilbage. Den 26-årige blev herefter løsladt, men kan forvente at høre mere i sagen.

Narkokørsel – Slagelse Landvej, Kalundborg

Kl. 01.35 standsede politiet en 51-årig mand fra Eskebjerg, der kørte i en personbil på Slagelse Landevej. Føreren var påvirket af narko, så han blev sigtet for narkokørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Herefter blev den 51-årige anholdt, og vil høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøveanalysen kommer.

Mand varetægtsfængslet for voldtægt efter nye samtykkeregler – Hørve, Odsherred

Søndag blev en 26-årig fra Holbæk kommune, fremstillet i grundlovsforhør, som sigtet for voldtægt efter straffelovens nyligt ændrede regler om samtykke i voldtægtsparagrafffen. Gerningen fandt sted søndag morgen på en adresse i Hørve, og blev anmeldt kort efter af offeret, en 20-årig kvinde fra Odsherred kommune. Retten besluttede at varetægtsfængsle den 26-årige til d. 19.januar 2021, hvilket ikke blev kæret af den sigtede. Han nægter sig skyldig. Retsmødet blev afholdt for lukkede døre, så politiet kan ikke oplyse yderligere i sagen.

Denne artikel er skrevet af Ninna Jalog og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Flere artikler