Michelin-stjerner til Danmark? København og Odsherred søger værtskab for internationalt gastronomi-event

Foto: Odsherred Kommune.
dato

I et samarbejde mellem Odsherred og København har de respektive borgmestre udtrykt ønske om, at Michelin Nordics skal uddeler deres prestigefyldte stjerner i Danmark i henholdsvis 2025 og 2026.

Borgmestrene undersøger i øjeblikket mulighederne for at tiltrække og finansiere dette internationale gastronomi-event, med det formål at skabe endnu større fokus på Danmark som en fremragende maddestination.

Anmodningen om værtskabet spænder over to år, hvor Odsherred vil være vært for Michelin Nordics i 2025, efterfulgt af København i 2026.

Skulle det lykkes at få stjernetildelingen til Danmark, vil det betyde en lang række gastronomiske events og aktiviteter, der strækker sig over de to år, både i hovedstaden og Odsherred. Disse aktiviteter og events har til formål at fremhæve den stigende gastronomiske innovation og udvikling mellem land og by, som har været et øget fokus på i Danmark de senere år.

Odsherred Kommune har oplevet en betragtelig gastronomisk opsving i de senere år, både ved hjælp af uovertrufne lokale producenter, der leverer rige ingredienser til nogle af landets top-restauranter, samt Michelin-restaurantens konstante tilstedeværelse og anerkendelse i kommunen.

Som et led i satsningen på gastronomi, igangsatte Odsherred Kommune sidste år et samarbejdende initiativ med Geopark Odsherred. Formålet var at tiltrække en større international fødevarebegivenhed til kommunen.

Med Odsherreds og Københavns fælles bud på værtskabet for Michelin Nordics, ligger det hele nu i hænderne på Michelin til yderligere overvejelse og vurdering. Skulle det lykkes, vil det uden tvivl cementere Danmark som en vigtig international mad-destination, der bidrager med både innovative og unikke gastronomiske oplevelser.
https://www.odsherred.dk/da/nyheder/borgmestre-vil-have-michelin-overraekkelse-til-odsherred-og-koebenhavn/

Kilde: Odsherred Kommune