Handlekraftig borger fik stoppet vanvidskørsel - 85-årig svært kvæstet i højresvingsulykke - Mand med luftgevær skabte bekymring.

Profilbillede
dato

Hørve er i nat nævnt i døgnrapporten fra Midt- og Vestsjællands Politi. Her er døgnrapporten i sin fulde længde:

Døgnets anmeldelser vedrørende:

 

Indbrud i virksomhed/forretninger:

Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:

Strandmøllevej, Holbæk
Brudelysvej, Køge

Indbrud i fritids-/sommerhus:

Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:

Ingen

Tyveri fra køretøjer:

Bjergesøvej, Hørve

Mindre sammenstød – Kalundborgvej/Valdemar Sejrsvej, Holbæk

Kl. 12.29 skete et mindre sammenstød mellem to biler lige før krydset Kalundborgvej/Valdemar Sejrsvej i Holbæk. Begge bilister kørte ad Kalundborgvej mod krydset. En 78-årig kvinde fra Holbæk skulle lige ud i krydset, og en 34-årig kvinde fra Vig skulle svinge til højre ad Valdemar Sejrsvej. Da den 34-årige kørte ind i højresvingsbanen, højre om den 78-årige, snittede de to biler hinanden, så der kom mindre ridser. Politiet afhørte de parter og registrerede uheldet.

Mand set med luftgevær – Søndre Parkvej, Ringsted

Kl. 12.33 kom et alarmopkald fra en bekymret borger, som havde set en mand gå på gaden med noget som lignede et luftgevær. Manden gik ad Banestien i retning mod Søndre Parkvej i Ringsted. Flere patruljer kørte til stedet for at søge efter den beskrevne mand, for at få afklaret hans ærinde og se, hvilket våben han medbragte.

En hundepatrulje gik ad Hybenvej mod Godsbanestien i østlig retning for at lede og flere patruljer kørte rundt i området. Politiet fandt ikke den beskrevne mand, og der kom ikke flere anmeldelser om, at nogen havde set ham. Efter omkring en times søgning indstillede patruljerne eftersøgningen af manden.

Politiet får jævnligt anmeldelser om personer, som ses med våbenlignende genstande på gaden. Det kan være svært at se, om der er tale om et rigtigt våben, hvor der ofte indsættes mange patruljer for at finde personen.

Borgerne opfordres derfor til at tænke sig godt om, hvis de har brug for at transportere f.eks luftgeværer eller legetøjsvåben. Gem dem væk i en taske, da det kan skabe utryghed hos andre. Tal med børn og unge om, at andre ikke på afstand kan se, om et våben er ægte. Det kan desuden skabe farlige situationer for den der bærer en våbenlignende genstand. Politiet betragter et våben som skarpt, hvis det ikke er muligt at se, hvilken slags våben der er tale om.

Handlekraftig borger fik stoppet vanvidskørsel – Havnevej, Greve

Kl. 12.57 fik politiet anmeldelse fra en 33-årig mand, som netop havde taget nøglerne fra en kraftigt spirituspåvirket kvinde, som havde forsøgt at køre fra havnen i Greve. Den 33-årige havde siddet på en restaurant og spist med sin familie, da en tydeligt beruset kvinde bestilte flere øl. Familien forlod restauranten og bemærkede nu, at kvinden havde sat sig bag rattet og var ved at køre fra havnen.

Den handlekraftige 33-årige skyndte sig hen til den påvirkede bilist, som standsede. Han tog nøglerne ud af bilen, så hun ikke kunne køre videre. Den kvindelige bilist blev ophidset, men den 33-årige fik hjælp fra en medarbejder i iskiosken på havnen, som forsøgte at tale kvinden til ro, mens den 33-årige tilkaldte politiet.

Patruljen kom frem og anholdt bilisten, en 55-årige kvinde fra Solrød, som blæste alkometeret op over 2,0 promille. Betjentene mistænkte desuden den 55-årige for at være påvirket af euforiserende stoffer, men hun nægtede at medvirke til narkometertesten.

Kvinden blev sigtet for narko- og spirituskørsel og taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter hun blev løsladt. Bilen blev beslaglagt, da den høje promille er omfattet af reglerne om vanvidskørsel. Den 55-årige protesterede over beslaglæggelsen, som retten nu skal vurdere. Senere når resultatet af blodprøverne kommer, vil den 55-årige høre mere om sagens videre gang. Den endelige konfiskation af bilen skal vurderes, når straffesagen skal afgøres ved retten.

85-årig ramt i højresvingsulykke – Havnen/Toldbodvej, Køge

Kl. 11.30 skete et højresvingsuheld med en lastbil i krydset Havnen/Toldbodvej i Køge. En 85-årig mand fra Køge på en invalidescooter kørte på fortovet, og lastbilen kørte i samme retning ad Havnen, og skulle svinge til højre i krydset ved Toldbodvej/Østre Banevej. Den 85-årige kørte over fodgængerfeltet samtidig med, at lastbilchaufføren, en 28-årig mand fra Ballerup, svingede til højre. Chaufføren så ikke invalidescooteren og ramte den 85-årige, som væltede og kom ind under lastbilen.

Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 85-årige var kommet alvorligt til skade. Han blev kørt til sygehuset med ambulance til behandling. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, så krydset blev afspærret.

Trafikken måtte derfor finde andre veje, så det skabte noget kø. Omkring kl. 13.11 var undersøgelserne færdige og vejen blev genåbnet. Politiet optog rapport om det alvorlige uheld og afhørte vidner. Den 85-årige skal afhøres, når han er klar til det.

Spirituskørsel – Holbækmotorvejen, Kr. Saaby – Lejre

Kl. 16.12 fik politiet anmeldelse om en mulig spritbilist på Holbækmotorvejen mod vest ved Kr. Saaby. En patrulje satte kursen og fik kontakt til bilen på Holbækvej i Nørre Hvalsø og tændte det blå blink. Bilisten, en 61-årig mand fra Brønshøj, standsede og indvilligede i at blæse i alkometeret, som viste en alt for høj promille.

Han blev sigtet, anholdt og taget med på sygehuset til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 61-årige promille var så høj, at patruljen inddrog hans førerret på stedet. Han må derfor ikke køre bil, mens sagen behandles. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den 61-årige få besked om sagens videre gang.

Denne artikel er skrevet af Søren Schrøder Rasmussen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi