Flere brande på grund af uforsigtighed med ild

Profilbillede

Kl. 13.00 på Dønnerupvej i Tornved, Jyderup brændte et grønt område. Politi og brandvæsen kørte til ejendommen, hvor ilden havde fået fat i en granplantage. To mænd, der var ansat på ejendommen havde tømt aske fra et pillefyr, som var blevet lagt på en mark tidligt om morgenen. Gløderne fra asken havde bredt sig til marken og ilden fik godt fat i træer og buske på et område på størrelse med en fodboldbane. De to medarbejdere blev sigtet for at overtræde beredskabsloven om uforsigtighed med ild.

Kl. 14.38 gik der ild i en hæk efter brug af en ukrudtsbrænder i indkørslen til en villa på Højdedraget i Vipperød, Holbæk. Beboeren havde forsøgt at slukke ilden med en vandslange uden held. Brandvæsnet slukkede ilden, som ikke nåede at sprede sig til huset. Beboeren blev sigtet for at overtræde beredskabsloven.
kl. 14.50 kørte politi og brandvæsen til en brand på Rødelejevej i Hørve, hvor afbrænding af nogle papkasser havde spredt sig til træer og buske på ejendommen. Det blæste, hvilket fik gløderne til at sprede sig til det tørre buskads. Der var ikke risiko for spredning til nogen bygninger og ingen personer kom noget til. Politiet sigtede ejendommens beboer for uforsigtighed med ild. Da han havde antændt bålet og ikke havde holdt øje med at det spredte sig.

De sigtede kan forvente bøder i sagerne

Husk at det er tørt derude og at selv små gløder let udvikler sig. Brug ukrudtsbrænder og åbenild med omtanke. Hav vand klar, når du tænder bål eller gasbrænder. Forlad ikke åben ild og vær sikker på, at der ikke er gløder, der kan antænde tørt materiale.

Denne artikel er skrevet af Martin Johannes Madsen og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder Midt- og Vestsjællands Politi.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi
Mød redaktionen
Profilbillede
Mattias Sundroos ms@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Martin Johannes Madsen mjm@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emilie Bjergegaard eb@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Søren Schrøder Rasmussen ssr@vores-mediehus.dk
Profilbillede
Emil Vincent Jensen evj@vores-mediehus.dk